Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
01.11.2019.
15:06 > 17:47
Izgradnja dela zgrade Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, namenjenog Fakultetu tehničkih nauka, kasni više od mesec dana u odnosu na najavu da će studenti od 1. oktobra moći da otvore novu školsku godinu u ovom objektu.
  • Neko sa FTN

    05.11.2019 10:14
    @Vlada
    Vlado, nisi u pravu. Već je na FTN najavljeno useljenje u NT park do kraja 2019. godine. Doroslovački što obeća, a obećao je da će izgraditi NT park, on to i ispuni, za razliku od dekana koji su pre Doroslovačkog, od 1984. godine, gradili NT park, a nisu uspeli ni ono ruglo TMD da sruše.
    Svaka čast prof. Doroslovačkom na izgradnji NT parka!
  • Vlada

    04.11.2019 16:11
    2019. godina:
    Nema veze što kasni NT park, bitno je da se završi. Ako smo mogli 35 godina da čekamo NT park, možemo da sačekamo i još koji mesec!

    2024. godina:
    Nema veze što kasni NT park, bitno je da se završi. Ako smo mogli 40 godina da čekamo NT park, možemo da sačekamo i još koji mesec!
  • Neko iole upućen

    03.11.2019 17:12
    @ VV NS
    Postoji podzemna garaža, tako da bas naprotiv tvom misljenju jako je dobro sto je napravljen objekat jer bi trebalo da rastereti natrpane parkinge i obezbedi parking makar nastavnom osoblju.

    Kako bi bilo kad bi svi koji nemaju veze sa ovim cutali i ne iznosili neistine zarad kojeg lajka...
    Bez obzira koja vlast i ko ce otvoriti objekat, ovo nesto sto ce nadziveti i mnoge vlasti posle i jako je bitno za razvoj univerziteta.

    Ako pomenuto stepeniste i rampa nisu na zemljistu predvidjenom za objekat, pa dobro, otkupice se to parce. Postoje uslovi za to pa ce se resiti. A slucaj nije nimalo slican Pupinovoj palati. Tamo je smetalo svima koji prolaze, ovde ne smeta nikome jer je uredjeno setaliste okolo.

    Nikome ko radi na FTN-u nije drago sto kasni pustanje u rad jer se postojeci kapaciteti koriste na maksimumu ali istrpeli smo do sada pa istrpecemo jos malo. Sve pohvale sto se konacno privodi kraju.
  • Profesor FTN

    03.11.2019 11:14
    Pohvale za NT park
    Nema veze što kasni NT park, bitno je da se završi. Ako smo mogli 35 godina da čekamo NT park, možemo da sačekamo i još koji mesec!
    Verovali ili ne, NT park se gradi od 1984. godine.
    U tom periodu, dekani su se menjali i samo davali prazna obećanja da će izgraditi NT park, a Institut za računarstvo je i dalje bio smešten u ono ruglo od zgrade TMD, gde se skoro svake godine izlivala kanalizacija u kancelarije i laboratorije.
    Tako je bilo dok nije za dekana izabran prof. Doroslovački... Dekan Doroslovački je postavio kao glavni cilj rušenje TMD-a i izgradnju nove zgrade i uspeo u tome, uprkos ogromnim pritiscima onih koji su hteli to da spreče.
    Svaka Vam čast prof. Doroslovački na tome što ste uspeli da sagradite NT park!
  • Prle

    02.11.2019 07:09
    Ova pokrajinska vlada je na pocetku mandata "zabola asov" - na kraju mandata ce "preseci vrpcu". Sta je tu kasnjenje???
  • Komsinica

    02.11.2019 04:40
    Gusto pakovanje
    A nekada sam sa prozora videla tvrdjavu ...
    Mogao se ovaj neboder i na drugom mestu podici. Niko ne misli na komsije kad odlucuje o novoj gradnji.
  • VV NS

    02.11.2019 01:05
    Veeelika zgrada sa istim brojem parking mesta kao što je i bio.
    Gde će se parkirati svi ti radnici i studenti koji budu dolazili da rade/uče u njoj?
    Isto kao i NIS-ovci, ima da terorišu okolinu svojim automobilima decenijama...
  • DOXAT

    01.11.2019 22:42
    NTP NS
    Taj objekat je, manje - više ZAVRŠEN ... ima nešto sitnica za popraviti, obojiti... zameniti 4-5 okrnjene pločice... ali to je svakako samo 1/3 čitavog objekta. Tu tek predstoje radovi do završetka, narednih godina... polako ljudi. Svi mi takođe trebamo dati nekih para za sve to...

    Pored svih poteškoća i muka, objekat je jako kvalitetno izveden i nadam se, u istom maniru biće dovršen (kada se steknu uslovi za to).

    Uzgred, kad već ima puno ovih što "pljuju", neka dođu da pomognu... kao nekada, na radnim akcijama... da ubrzamo i završimo sve što zajedno gradimo u ovoj našoj lepoj zemlji. Moral nam je jako nisko pao...

    Sedeti pred ekranom i pljuvati tudju muku je ružnjikavo... pokrenite se, uradite nešto za sve nas...za sami sebe... makar bacite smeće u kontejner, očistite obalu reke, sklonite praznu flašu s` ulice...sutra ujutru se najzad parkirajte propisno... dajte zmigavac kad skrecete u levo... ako ništa drugo, lepše ćete se osećati... bićete ponosni na samog sebe.

    Dolaze vremena, kad neće imati ko da gradi... ko da nas leči...da brani...da zameni sijalicu... mnogi misle da su jako pametni i sposobni, olako pljuju po tudjem trudu... necu dalje - mislite o tome gospodo...
  • Insajd2

    01.11.2019 20:25
    @Insajder
    Nemoj lagati, ja držim nastavu u Jugodrvu, kao i još mnogo kolega. Da kasni-kasni, ali nemoj lagati!
  • Zbogom pameti

    01.11.2019 19:58
    A ne pisete kako je taj objekat resio pristup stepenica i rampi na javnoj povrsini!
    BESPRAVNO
    Isto kao i tzv pupinova palata.
    Ti objekti nece dobiti upotrebnu dozvolu dok se ne izmene planovi.
  • Ataševac

    01.11.2019 19:42
    Mocan park.naucni.svaka cast vucko
  • Insajder

    01.11.2019 18:28
    Radovi kasne po ko zna koji put, a na FTN-u je haos jer je istekao zakup zgrade Jugodrva, pa se nastava u pretrpanim učionicama održava od jutra do sutra. Čak i subotom.
  • Salamander

    01.11.2019 17:54
    taman da razvuku
    do izbora
    a onda stiže mr oN baš pred izbore, da itvori velefenomenalnoultragiga zgradurnu sa dodkom...
    A onda će dojahati i slini autobusi sa malim rendžerom , Kitom na čelu...


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna